◎ fa'amau fa'amau i luga o le 'au o le a toe fo'i i le finau a le Ipu Stanley.

O Kyle Davidson, o le pule sili muamua o le Chicago Blackhawks, atonu na fiafia i luga o le tulaga.
Ina ua maeʻa se faʻalavelave faʻafuaseʻi o gaioiga i le aso faʻataʻitaʻiga, na ia faia ni malaga se tolu i le masini faaleotele leo i le Bell Center i Montreal i le taamilosaga muamua i le po o le Aso Tofi e faʻasalalau ai ni filifiliga fou se tolu a Hawks: leoleo Kevin Korczynski ma Sacramento.Tim Linzel ma le tagata taalo Frank Nazar.
Ae peitai, ina ia ausia lea matatia, na faafesuiai ai e le Hawks le All-Star wing Alex Deblink Carter i le Senate o Ottawa i le Aso Tofi e faafesuiai ai le numera 7 ma le numera 39 o lenei tausaga ma le 2024. o le taamilosaga lona tolu.
Ma i se isi tala fa'ata'ita'iga, na auina atu e Hawks Kirby Dach i Montreal Canadiens mo le 13th ma le 66th picks, lea na aofia ai le auina atu e Habs o le puipuiga o Alexander Romanoff i le New York Islanders Na maua e le 'au le 13th pick.
Na filifilia e Hawks le leoleo e 6-futu-2, 185-pauna Koczynski o le WHL Seattle Thunderbirds ma le lona fitu o le filifiliga atoa. Na taʻua e le NHL Central Scouting o ia "o se tagata tetee maualuga e matua atamai lava ma e mafai ona faia ni avanoa sikoa i soo se tulaga. .Manaia i le ta'aloga malosi."
O le alii leoleo o Kevin Korchinski na fai se ata ina ua uma ona filifilia e le Blackhawks i le taamilosaga muamua o le NHL draft i Montreal i le Aso Tofi.(Ryan Remioz/The Associated Press)
"Matou te matua maua lava o matou tagata," o le tala lea a Davidson i luga o le leitio.
"O le tuʻufaʻatasiga o le lapopoa, o le skate, o le afifi atoa, matou te fiafia i ai.Ua matou fiafia lava.”
A'o fiafia le Hawks ia Korczynski, na latou fa'atumuina lo latou mana'oga mo le saoasaoa i le lima taumatau o Nazar.
Fai mai le Sikauti Tutotonu o ia “o se tagata faasee maoae e mafai ona faavavevave le saoasaoa, taulimaina lelei le taaloga, ma faia ni avanoa i luga o le lele.Ose fa'amata'u sikoa faifai pea, e aga'i i tua ma e faigata ona pulea i le polo."
Ua ofuina e Frank Nazar se ofu mafanafana Blackhawks ina ua uma ona filifilia i le filifiliga lona 13 i le ata faataitai o le NHL i Montreal i le Aso Tofi.(Ryan Remioz/The Associated Press)
"Oi loʻu atua, e matua le moni lenei mea," o le tala lea a Nazar ia Emily Kaplan i luga o le faasalalauga a le ESPN.E fa’aauau pea lava.”
I le faafesuiaiga, na latou fesoasoani i le Leafs e fa'asa'oloto le avanoa i le pulou e ala i le taliaina o le totogi o le leoleo matua Peter Mrazek ($3.8 miliona e oo atu i le 2023-24) ma le auina atu o le taamilosaga lona lua (Nu. 38).
E tusa ai ma le Central Scouting, o Rinzel o le isi 6-futu-4, 177-pauna lanu moana liner na taalo tutusa ma Vegas 'Alex Pietrangelo.
E tusa ai ma lana lipoti o le sikauti, o ia "o se tagata sikoa maualuga mo lona lapoa, ma se laa lamolemole ma sili ona lelei le gaoioi." , laau malosi.”
"Ou te manatu o le a avea ma se avanoa lelei mo aʻu ma le tele o tagata taʻalo e faia se aafiaga," o le tala lea a Linzel i luga o le ea ina ua fesiligia e uiga i le auai i le au toe fausia.
Na amata foi e le Hawks le offseason e aunoa ma se sikoa, ma o lea e le i sainia lava e Mrazek ma Kevin Lankinen.
Na fiafia le Eagles i le mauaina o le lua o latou tolu taamilosaga muamua i le lotoa, ae i se tau maualuga.
Davidson e uiga i tagata taaalo ua te'a Deblink Carter ma Dach: “O ni tagata taaalo lelei.E sili atu le matua o Deblink Carter i lana galuega, o ia o se tagata taalo malosi, ae e te silafia, i le tatou I le toe fausia, tatou te manaʻomia aseta, tatou te manaʻomia ni aseta talavou, e tatau ona tatou fausia se faavae o faʻamoemoega faapena.Matou te manatu o le auala sili lea, e i ai a matou lava faiga, matou te tumau ai, ma matou fiafia i le mea matou te agai i ai i lenei aso.“
O le ali’i agavale o le Blackhawks o Alex Debrin Carter o lo’o fa’amanatu lona sikoa ma le Ducks i le United Center ia Mati 8, 2022.(Chris Swerda/Chicago Tribune)
E iva sikoa a Dach ma fesoasoani e 17 i taaloga e 70 ma le Hawks i le vaitau na tea nei, ae e lei ausia e le ogatotonu le faamoemoe mo le filifiliga lona tolu i le ata faataitai o le 2019.
Na taʻua uma, o mea na aumai e DeBrincat ma Dach i le 'au ua faʻafefe i le manaʻo o le Eagles e tuʻufaʻatasia se filifiliga mautu ma le faʻamoemoe mo le tele o tausaga o latou toe fausia.
O le nofoaga tutotonu o Blackhawks o Kirby Dach na te faia se taaloga ma le Panthers i le United Center ia Fepuari 20, 2022.(Eileen Huley/Chicago Tribune)
Na faamuta e le Eagles le mataupu e lima tausaga a Deblink Carter i le 2016 lona lua o le taamilosaga na avea ma latou numera 1 ma sui mo Patrick Kane.
Ua lipotia mai ua teena e Davidson le tele o ofo mo Deblink Carter, o le na sikoa 41 sini i le tau ua mavae, seia oo ina ia maua le ofo mataʻina sa ia sailia, o le a avea ma maatulimanu o se taumafaiga mo le toe fausiaina o tausaga.
“Matou te faafetai atu ia Alex mo lona tuuto le faavaivai i le Blackhawks i vaitau e lima ua tuanai ma faamanuia atu ia te ia i Ottawa,” o le tala lea a Davidson i se faamatalaga a le au.Matou te lagona o lenei gaioiga e foliga mai e maua ai e Blackhawks le faʻaopoopoina o fetuutuunaiga ma taleni i le lumanaʻi e faʻatulaga ai i latou lava mo le lumanaʻi manuia.O le fa'amautu o se ta'amilosaga muamua i le po nei ma le ta'amilosaga lona lua a taeao e mafai ai ona fa'amausali lo tatou fa'amoemoe i tagata ta'aalo maualuluga o lo'o tatou fa'amoemoe o le a avea ma ta'aloga eseese mo tausaga a sau.
I vaitau e lima ma le Eagles, na maua ai e Deblink Carter le 160 sini ma le 147 fesoasoani i taaloga e 368. Na ia faia le All-Star Game mo le taimi muamua i lana galuega i le vaitau ua mavae.
I luga ole laiga, e leʻi lelei se totogi o le fefaʻatauaʻiga a Brandon Hagel - lua faʻailoga muamua i le taamilosaga muamua ma lua fou mai le Tampa Bay Chargers - ae o Davidson o loʻo galue i ai Fua mo se taamilosaga muamua i le ata faataitai o lenei tausaga.
I le masina o Iulai, o le fefa'ataua'iga a Seth Jones na faia e le sui muamua o Davidson, o Stan Bowman, na mana'omia ai e Hawks le lafo atu o le ta'amilosaga muamua o lenei tausaga i le Columbus Blue Jackets. Talu ai na suitulaga e Davidson ia Bowman i le fa'ai'uga o Oketopa, sa ia fa'anoanoa lava i le leiloa o le togi - ae maise lava. o lea ua sauni e toe fausia.
Faatasi ai ma le faaiuga e lavea lefaamau toe setiinai luga o le 'au, na faʻalautele e le Eagles lo latou toe foʻi atu i le Stanley Cup finauga.
[[Aua le misia] O ai o loo tulimata'i e Chicago Blackhawks i le ata faataitai o le NHL? O fea le loloto? Q&A ma Mike Doneghey, Faatonu o le Sikauti.]
O le isi mea fa'aitiitiga: E mana'omia e le Hawks se pa'aga fefa'ataua'iga e le gata o lo'o i ai aseta latou te manana'o ai ae e iai fo'i le avanoa e fa'aoga ai le pulou a Deblink Carter i le taimi nei ma le lumana'i.
E tusa lava pe 24 tausaga le matua o Deblink Carter, e ono lamatia e le Eagles le vaai atu ia te ia i lona tulaga maualuga a o lei toe tauva. E le gata i lea, na fai mai le Eagles latou te mananao e mataala i le faʻaaluina, ma o se ofo agavaa mo DeBrincat o le a latou tau ai le $ 9 miliona.
O loʻo taumafai foʻi le Hawks e fausia ni ata faʻataʻitaʻiga ma faʻamoemoega, o lea o fefaʻatauaʻiga Deblink Carter e lua ni faʻamoemoega: faʻaopoopo ni piki se lua i taʻamilosaga muamua e lua o le tausaga, ma - leiloa lo latou pito sili ona malosi e ese mai ia Kane - Taofi mau i le Conor Bedard 2023 solo solo.
O le faauluuluga o le au amateur scouting na faamatalaina Bedard o se taleni "tupulaga", e pei o Matvey Michkoff ma Adam Vantilli, afai e lava le taaloga a le Hawks e oo atu ai i le tolu pito i luga o le lotoa, O le a latou tuuina atu i le Hawks le 3 avanoa e maua ai se tagata taalo franchise. .
Ae o le mea lena mo le au Hawks ua latou taliaina Deblink Carter o le lumanaʻi o le 'au, a itiiti mai i le amataga.
O se vaega o le galuega a Davidson o le toe faʻatumu o lana suʻesuʻega i se faʻasologa o ata faataitai ma / poʻo faʻamoemoega, o lea e fai ai le galuega iina.
E lua ta'amilosaga muamua a le Hawks (tasi le pito i luga-10 puipuia) ma lua ta'amilosaga lona lua i le 2023, fa'apea fo'i ma le lua ta'amilosaga muamua (tasi, pito i luga-10 puipuia) ma le lua A lona tolu ta'amilosaga pick i le 2024.
Afai e le toe faia e le Hawks se isi mea, e mafai ona latou maua ni togi se 19 i taamilosaga muamua e tolu o isi vaitau e tolu.
Na amataina e le Hawks lenei suiga o le lisi ma Korczynski, lea na faʻatusatusa i le Las Vegas Golden Knights le puipuiga o Theodore Theodore.
Na siaki e Korchinski ni nai pusa mo le Eagles. E i ai lona lapo'a, saoasaoa, ma le malosi e tamo'e ma uu le polo, ae o lo'o manatu pea o ia o se tagata malosi malosi. 67 taaloga, e aofia ai sikoa e fa.
O loo iai nisi o le au tetee a le Hawks o loo tauva mo le taimi o le aisa i le va o Chicago ma Rockford, ae na faailoa mai e le faatonu o le sikauti amateur Mike Donigay i le vaiaso na tea nei, o le a le fiu le Hawks i le mauaina o le malosi e ausia ai isi o latou manaoga tetele.Le lanu moana i totonu o tomai fa'alavelave: Nofoaga.
"Afai e mafai e au tagata tetee ona faasee vave, e mafai ona latou maua vave le puck, ma e mafai ona latou fesiitai vave le polo i le tagata taia, e lelei foi," o le tala lea a Donigay i le Tribune. le tagata tetee, e mafai ona e faʻaaluina le taimi ma le avanoa (mai le fili) i le sone le mautonu ma taofi ae leʻi oʻo i totonu o le sone."
Nazar, 5-futu-10, 175-pauna Detroit, e 28 sikoa ma 42 fesoasoani i taaloga e 56 mo le US National Hockey Development Programme i lalo o le 18 tausaga.
Na tuuina atu e le Sikauti Tutotonu ia te ia se IQ hockey maualuga ma faatusatusa o ia ia Calgary Flames i luma Johnny Goldrow.