◎ Oomi se ki i Niu Ioka e taʻu atu ai le faiga e te manaʻo e sopoia le auala ma faatelevaveina le ki o moli e tusa ai.

“I le 1987, sa ou auai i le toe faafou o avanoa ofisa i Rochester, Niu Ioka, faatupeina e tusa ma le 200 faletele maketi,” o le tala lea a Vaughn Langless, 2003 tagata suʻesuʻe i le Air Conditioning, Heating and Refrigeration News.
O se vaega o le toe faʻaleleia e aofia ai le faʻapipiʻiina o ea malulu i luga o le fale faʻapea foʻi ma faʻamafanafana.Na manuia le faʻapipiʻiina, ae na suia le vaitau mai le taumafanafana i le tautoulu, ma o lana 'au na lofia i telefoni mai tagata le fiafia o loʻo mafatia i le tiga bears syndrome.
“Matou te maua telefoni e sii i luga le vevela i le taeao pe a mālūlū i fafo, ona matou maua lea o telefoni e tuu i lalo le vevela i totonu i le aoauli pe a vevela i fafo,” o le tala lea a Langless.
Na maua e le 'au se fofo, o le suia otometi le vevela i ni nai tikeri i le aso atoa e faʻafiafia ai le toʻatele o tagata.Ae ui i lea, o nisi talosaga e faʻaauau pea seia maua se fofo sili atu.
"Ua matou faʻapipiʻi 'statistics virtual' faʻatasi ai ma 'master stats' ma tuʻuina atu i le pule o le fola se ki i faʻamaumauga - i le taimi nei, faatasi ai ma le faatagaga a le pule, e mafai e tagata nofoia ona 'pulea' o latou avanoa pe a manaʻomia," o le tala lea a Langless i le ea malulu., fa'avevela ma fa'amafanafana talafou.
“E leai se mea e faia e fuainumera fa'akomepiuta ae na'o le tu'uina atu i tagata o lo'o iai le lagona o lo'o latou pulea le faiga o le HVAC ma le a'afiaga o le mafaufau o latou siosiomaga faigaluega.Ua mou atu a matou valaau lagolago, ma e pei ona ou iloa, o le polokalama ua amata mai i le 1987, faʻapipiʻi ma faʻagaoioia..”
E le na'o lenei tala.Na faia e le upega tafaʻilagi se suʻesuʻega o tagata faʻapipiʻi ma maua ai o le 70 pasene o tagata faʻapipiʻi na faʻapipiʻi faʻamaufaʻailoga pepelo aʻo i luga o le galuega.O mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o faʻamaʻi faʻafefe e eseese, ae aofia ai mea uma mai le soona faʻaogaina o masini vevela i faleaiga a le lautele e taofia ai tagata faigaluega mai le finau i le vevela i nofoaga e mafai ona malepe ai masini e aʻafia ai le vevela.I tulaga taʻitasi, nai lo le leai o se thermostat, poʻo le naʻo le tasi, e pei o le ofisa o le pule, e sili atu le au fai filifiliga e faʻapipiʻi se faʻamaʻi faʻafefe e tuʻuina atu i le faitau aofaʻi poʻo tagata faigaluega le faʻasesega o le pulea.
Ae ui i lea, e leai se mea e sili atu nai lo le avea ma se tamaititi, tamoe i fafo i le auala, tulei le ki koluse, ma lagona le malosi o le tafe atu ia te oe ao tu le taavale i lau faatonuga.Poo le lagona lelei lava e tasi pe a e oomiina le faamau tapunia o le faitotoa i luma o tagata ese ma matamata i le tapunia o faitotoa o le lifi.
Ia, fa'amalie atu e fa'alavelave, ae o le tele o fa'amau e te oomiina e leai se mea e fai.
Fa'alagolago i le mea o lo'o e i ai, o le oomiina o le ki savali i se savaliga savali atonu e le faia se mea.O le oomiina o se ki i Niu Ioka e taʻu atu ai le faiga e te manaʻo e sopoia le auala ma faʻavaveina le sui o moli e tusa ai.O lona uiga, afai o loʻo e nofo i le 1975. I le 1980s, o le tele o nei faʻamau na faʻateʻaina mo le faʻatonuga tutotonu, ae nai lo le taugata o le faʻaaogaina o faʻamau le toaga, e matua leai lava se uiga e tuʻu ai iina mo tagata e lolomi.
O kolosi a tagata savavali i Amerika ma Peretania e masani ona galue tutusa.O lo'o iai fo'i feso'ota'iga e mafai ona e kiliki i luga e a'afia ai le tafega o feoaiga ma taofi oe ina ia e pasia.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaʻaiga eseʻese i le ogatotonu o le auala, nai lo se faʻasagaga i se vaʻaiga.
Ae ui i lea, e tele (pei o le tele o fesoʻotaʻiga i Lonetona) e faʻamalieina ai oe ile faʻatali.Ina ia faʻamalosia atili mataupu, o se suʻesuʻega a Forbes na maua ai le tele o moli auala e faʻaogaina e faʻatatau i le taimi o le aso.Oomi le faamau savali i le ao (pe a maualuga feoaiga) ma e te le afaina.Oomi i le po ma o le ae toe lagonaina le mana e pei ona pulea moni e nisi tagata le tafe i le po.
O lea lava su’esu’ega na maua ai i Manchester, 40% o faamau savali e le suia moli i taimi o tumutumu, ae i Niu Sila e mafai ona e oomiina se faamau i soo se taimi e te manao ai ma iloa e le afaina ai lou aso.
E tusa ai ma fa'amau tapuni faitoto'a o le lifi, e fa'asaina e le Americans with Disabilities Act of 1990 lo latou fa'aogaina e i latou o lo'o faigaluega atoatoa i totonu o le US ina ia mautinoa o lo'o tatala pea faitoto'a o le lifi mo se taimi umi mo tagata o lo'o fa'aoga tagata savali po'o nofoa fa'ata'avalevale e ulufale ai.
O lea 'aua ne'i galo e ta na fa'amau, e mafai fo'i ona fa'alelei ai lou lagona.Ae o le tele o taimi, aua le faʻamoemoe latou te galulue.
O James o se tusitala lolomi o tusi e fa i tala faasolopito lauiloa ma le faasaienisi.E fa'apitoa o ia i tala fa'asolopito, fa'asaienisi fa'alenatura ma mea uma e le masani ai.