◎ O mea nei na aʻoaʻoina e Tesla mai tausaga ua teʻa Megapack afi i Ausetalia

Ua sainia e Kovana McGee se tulafono fa'asolopito e mana'omia ai le 100% o le eletise a Rhode Island e fa'amalo e le malosi fa'afouina i le 2033.
O le afi afi Tesla Megapack i Victoria Big Battery i Ausetalia i le tausaga talu ai o se taimi e aʻoaʻo ai Tesla ma Neoen. Na tupu le afi ia Iulai aʻo suʻeina le Tesla Megapack. Na sosolo atu foi le afi i se isi maa ma lua Megapacks na faʻaumatia. O le afi, lea na tumau mo le ono itula, o se "saogalemu le manuia," e tusa ai ma le Energy Storage News.
O se suʻesuʻega i le afi na amata i nai aso mulimuli ane ma faʻasalalau faʻasalalau talu ai nei. Na tusia e le au popoto mai le Fisher Engineering ma le Energy Security Response Team (SERB) se lipoti faʻapitoa e faʻapea o le afi na mafua mai i le tafe o le vai. modules maa.
"O le mafuaʻaga o le afi o le MP-1, ma o le mafuaʻaga sili ona foliga mai o le afi o le liki i totonu o le MP-1's system cooling lea na mafua ai le faʻaogaina o le eletise eletise o le Megapack module battery.
"O le mea lea e mafua ai le vevela o sela lithium-ion o le module maa, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻasalalauina o mea faʻafefe ma afi.
“O isi mafua'aga o mu sa iloiloina i le taimi o le su'esu'ega o le mu;ae peitai, o le faasologa o loo i luga o mea na tutupu e na o le pau lea o le mafuaaga o le afi e fetaui ma faamaoniga uma ua aoina ma auiliili e oo mai i le taimi nei.”
Na taʻua e Teslarati e faapea o le Megapack lea na mu le afi na motusia ma le lima mai le tele o le mataʻituina, pulea ma le aoina o faʻamaumauga talu mai le taimi na i ai i se tulaga faʻataʻitaʻi i lena taimi.O le isi mea e mafua ai le salalau o le afi o le savili savili.
O loʻo taʻua foi e le tusiga o Tesla na faʻatinoina le tele o polokalame, firmware ma mea faʻapitoa e aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lumanaʻi, e aofia ai le faʻaleleia atili o siaki faʻaogaina i le taimi o Megapack faʻapotopotoga.
Ua fa'aopoopoina fo'i e Tesla fa'aaliga fa'aopoopo i fa'amatalaga telemetry a le faiga fa'amalieina e fa'ailoa ma tali atu ai i le fa'amama e mafai ona tafe. E le gata i lea, ua fa'apipi'i fo'i e Tesla ni pulou uamea fa'amama fou i totonu o taualuga fa'amama o Megapacks uma.
O loʻo faʻamatalaina e le lipoti le tele o lesona na aʻoaʻoina mai le afi a Victoria Great Battery (VBB). E tusa ai ma le lipoti:
"O le afi a le VBB na faʻaalia ai le tele o mea e le masani ai na tuʻufaʻatasia e mafua ai ona tupu le afi ma sosolo atu i vaega lata ane.E le'i fa'ailoaina lava ia mea i le Megapack fa'apipi'i muamua, fa'agaioiga ma/po'o su'ega fa'atulafonoina o oloa.faapotopoto.”
Fa'atapula'aina le va'ava'aiga ma le mata'ituina o fa'amatalaga telemetry i le 24 itula muamua o le fa'atonuina, ma le fa'aogaina oki loka kii le taimi o faʻatonuga ma suʻega.
O nei mea e lua na taofia ai le MP-1 mai le lafoina o faʻamatalaga telemetry e pei o le vevela i totonu ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i fale pulea Tesla, fai mai le lipoti. Megapack e mafai ona mata'ituina ma fa'alavelaveina tulaga fa'aletonu eletise a'o le'i o'o atu i se afi.
Talu mai le afi, ua toe faʻaleleia e Tesla ana faiga faʻapipiʻi, faʻaititia le telemetry seti taimi fesoʻotaʻiga mo le Megapack fou mai le 24 itula i le 1 itula, ma aloese mai le faʻaogaina o le kiki o le Megapack seʻi vagana o loʻo galue malosi le iunite.
E tolu lesona e fesoʻotaʻi ma lenei vaega. Faʻailoga leak cool, motusia vevela maualuga e le mafai ona faʻalavelave faʻaletonu le taimi nei pe a tapunia Megapack e ala ile ki.ki ki, ma o le maualuga o le vevela motumotu e mafai ona fa'aletonu ona o le leiloa o le paoa i le matagaluega o lo'o aveina.
O mea nei na taofia ai le motusia o le vevela maualuga o le MP-1 mai le mataituina ma le faʻalavelaveina o tulaga faʻaletonu eletise aʻo leʻi oʻo atu i se afi, o le tala lea a le lipoti.
Ua fa'atinoina e Tesla le tele o faiga fa'amautu e fa'atumauina uma ai le puipuiga o masini eletise e tusa lava po'o le tulaga o le kiki po'o le tulaga o le faiga, a'o mata'ituina ma pulea lelei le eletise o le vevela maualuga motusia.
I tua atu o lena, ua faʻaopoopoina e Tesla le tele o faʻasalalauga e faʻamaonia lelei ma tali atu i le faʻamalo, pe lima pe otometi.
E tusa lava pe o lenei afi faʻapitoa na faʻaosoina e se taʻavale malulu, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o isi vaega i totonu o le Megapack na mafai ona mafua ai le faʻaleagaina tutusa i modules maa, na taʻua e le lipoti. sili atu ona iloa, tali atu, pulea, ma tuuese mataupu i totonu o masini maa e mafua mai i le toilalo o isi vaega i totonu (pe a tupu i le lumanaʻi).
O le lesona o loʻo aʻoaʻoina iinei o le taua tele o tulaga i fafo ma le siosiomaga (faʻataʻitaʻiga matagi) i luga o afi Megapack. Ma faʻaalia ai foi vaivaiga i le fausaga o le taualuga vevela na mafai ai e Megapack i Megapack afi ona sosolo.
O nei mea na mafua ai le sasao saʻo o le afi mai le palasitika faʻafefe o loʻo faʻapipiʻiina le vaega o le maa mai le taualuga vevela, o le tala lea a le lipoti.
"O le maa i totonu o le MP-2 maa module na le manuia ma na aafia i se afi ona o le afi ma le vevela na ulu atu i le vaega o le maa."
Ua mamanuina e Tesla ni mea e faʻaitiitia ai meafaigaluega e puipuia ai le ova o le manava. Ua faʻataʻitaʻiina e Tesla lenei mea, ma e ala i le faʻapipiʻiina o ni puipui uʻamea fou uamea, o le a puipuia e le mitigation le sao mai le sasa saʻo o le afi poʻo le vevela o le ea.
O nei mea na tu'u i luga o le fa'aoso ova ma ua fa'ata'atia nei i mea fou uma Megapack fa'apipi'i.
E mafai ona faigofie ona faʻapipiʻi le pusa uamea uamea i luga o Megapacks o loʻo i ai i luga o le saite. O le lipoti o loʻo taʻua ai o le faʻafefe faʻafefe ua latalata i le gaosiga ma o loʻo fuafua Tesla e toe faʻaleleia i le nofoaga Megapack faʻaogaina vave.
O lesona na aʻoaʻoina iinei o loʻo faʻaalia ai e leai se suiga e manaʻomia i le faʻapipiʻiina o le Megapack, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le talipupuni o le ea. o le mea na tupu i se afi i totonu o se Megapack lata ane na o le 6 inisi le mamao.
Na taʻua e le lipoti e faʻapea, aʻo leʻi motusia le fesoʻotaʻiga ma le iunite i le 11.57am, o le MP-2's internal battery temperature na siitia i le 1.8°F i le 105.8°F mai le 104°F, lea e talitonuina na mafua mai i le afi lava ia. .O le lua itula lenei talu ona tupu le afi.
Na faaopoopo le lipoti e faapea o le salalau atu o le afi na mafua ona o se vaivaiga i le taualuga vevela ma e le ona o le vevela o le vevela e ala i le 6-inisi le va i le va o Megapacks.O le talipupuni faʻafefeteina e faʻafeiloaʻi ai lenei vaivaiga ma ua faʻamaonia e ala i suʻega afi afi, e aofia ai. i latou e aofia ai Megapack mumu.
O suʻega ua faʻamaonia e tusa lava pe aʻafia atoa le taualuga vevela i totonu o se afi, o le a le mu le faʻafefe o le mamafa. Na faʻamaonia foʻi e suʻega e leʻi aʻafia le module o le maa i le maualuga o le vevela o le maa i totonu ole 1 tikeri Celsius.
2. Fa'amaopoopo fa'atasi ma tagata tomai fa'apitoa i mataupu po'o mamao mamao (SMEs) e tu'uina atu i tagata fa'alavelave fa'afuase'i fa'atasi ai ma fa'amatalaga fa'apitoa ma faiga fa'amatalaga.
3. O le tu'uina sa'o o le vai i se Megapack lata ane e foliga mai e fa'atapula'aina le aoga, e ui lava o le tu'uina atu o le vai i isi masini eletise (mafaufau transformers) e itiiti le puipuiga o le afi i totonu o le mamanu e mafai ona fesoasoani e puipuia na meafaigaluega.
4. O le auala a le Megapack i le mamanu o le puipuiga o le afi e sili atu le lelei o isi mamanu e teu ai le malosi o le maa (BESS) e tusa ai ma le saogalemu o tagata tali atu i faalavelave faafuasei.
5. Fai mai le lipoti e faapea o le Ofisa o le Puipuiga o le Siosiomaga na fai mai na lelei le lelei o le ea i le lua itula talu ona maeʻa le afi, ma fai mai o le afi e leʻi mafua ai ni faʻafitauli umi o le ea.
6. O fa'ata'ita'iga vai o lo'o fa'aalia ai le maualalo o le avanoa o le mu e i ai se aafiaga tele i le tapeina o afi.
7. E taua tele le auai muamua o tagata lautele i le vaega o fuafuaga o poloketi.
8. A tupu se mu, e tatau ona vave fa'afeso'ota'i fa'afesaga'i ma le nu'u.
9. O lo'o ta'ua i le lipoti e faapea o se komiti faafoe e aofia ai fa'alapotopotoga autu o lo'o a'afia i fa'alavelave fa'afuase'i e mafai ona fesoasoani e fa'amautinoaina so'o se feso'ota'iga fa'alaua'itele e talafeagai, lelei, faigofie ona fa'amaopoopoina, ma mae'ae'a.
10. O le lesona mulimuli na aʻoaʻoina e faapea o le faʻamaopoopoina lelei i luga o le upega tafaʻilagi e mafai ai ona vave ma maeʻaeʻa le tuʻuina atu o le afi.
E itiiti ifo ma le tasi le sea o le $TSLA a Johnna i le taimi nei ma lagolagoina le misiona a Tesla. Na te fai togalaau foi ma aoina minerale manaia, lea e mafai ona maua i TikTok
O Tesla na malosi le gaosiga ma le tuʻuina atu o taunuʻuga i le kuata lona lua. Ua vavalo ita e le au atamamai le gafatia o le kamupani taʻavale eletise uma e ola i faʻamoemoega ...
Ua tauivi le pisinisi taʻavale e faʻatumauina le fiafia o le aufaipisinisi ma tagata faʻatau aʻo faʻatupuina le faʻatupulaia o le tau o oloa i nai masina talu ai.electrical…
Ina ua maeʻa le tolopoina o le Tesla's AI Day o loʻo oʻo mai ia Aukuso 19 ia Setema 30, na fai mai le Pule Sili o Elon Musk e ono iai se galuega a le kamupani ...
O le pulega a Biden o loʻo tumau pea le tuuto i femalagaiga uma-eletise. O le fesili i le taimi nei pe o lenei amataga mo tupe faʻafaigaluega tumaoti i le faʻatupeina o le EV ua lava ...
Puletaofia © 2021 CleanTechnica. O mea e gaosia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e mo na o faʻafiafiaga.