◎ fa'agaoioiga masini fa'aoso ki ki ki u'amea 22mm meafaigaluega

E lei taofia e Aitana Barbosa le tamo’e vave i lenei vaiaso i le vevela o le tau mafanafana ma le vevela o faamaumauga.
O le fa'aosoina o panikeke a McDonald ma Sprites, na molia ai e le tamaititi e 7-tausaga mai le itu i saute o Oklahoma City ona tei ma ona tausoga, o le to'atele o i latou sa faaauupegaina i fana fana, a'o latou taufetuli atu i le Splash water a o latou tamo'e i luga o le splash pads i Les. Park. Na manumalo le fanau i le vevela o le taumafanafana ma le fiafia, ma le pa a le talie na motusia i le mafiafia ma le susu o le ea.
I le Aso Lua, o le vaega lea sa i ai i le toatele na asiasi atu i se tasi o 17 municipal splash pads, po o "spray fields," e pei ona taʻua ai e le Aai o Oklahoma. O le vevela na oʻo i le 110 tikeri i vaega o le metro ma e faʻamoemoe e tumau pea le vevela mo le tele o le vaiaso.
O le tele o tagata e fa'amafanafanaina i vai malulu, ae o masini malepelepe ma lapisi tele e mafai ona maua i le tele o paka. O nisi ua tapunia atoa.
O Oklahomaans na asiasi atu i le 12 o loʻo tatala i le Oklahoma City spray fields ma aoina faʻamatalaga mai tagata na faʻaogaina le masini. O loʻo faʻaalia foi le aoga ma le mama pe a talafeagai pe a e manaʻo e asiasi i le paka i se taimi vave e mafai ai.
O Barbosa ma lona aiga e nonofo latalata i le Paka o Cyrus, o iina la e masani ai. E tusa ai ma le faamatalaga a le uso o le tina o Barbossa, o Gloria Martinez, i le taumafanafana e o ai tamaiti i le “todos los dias” (aso uma). paka, e ui ina eseese lipoti i le taimi tonu.
O Macias, o le tausoga o Barbosa e 6 tausaga le matua ma le tama a Martinez, na fesiligia e lona tina le taimi na alu ai i le paka, ma na ataata ma ofoina mai se tala sili atu saʻo.
O le vai e faigofie lava i lana vaega e sili ona fiafia i ai o le paka, ma e ui atonu e "manaʻo o ia i vaitaele," ae naʻo "o nisi taimi, ae le o le tele o taimi."
O uso o Jose ma Camila Cervantes e le'i fia sui i o la ofu aau a'o le'i taaalo i luga o le fafie i McKinley Park. I nei vevela, latou te le popole i le susu teisi o la ofu pe afai o lona uiga e tau le vevela.
“Ua timu!E lagona e pei o se vai malulu,” o le tala lea a Jose e 8 tausaga le matua, ma faamatala mai le sausau i luga o le ulu.
Fai mai Iose e fiafia o ia i mamanu mananaia ma foliga o loʻo ofoina mai e le paka, e amata mai i uili vai maualuga i luga e oʻo atu i vai i totonu o le eleele e oso i luga ma lalo.
O Camilla e 6-tausaga le matua e faaalu lona taimi e fufulu ai lona tuagane i se fana vai maualuga, o le mea moni o se fana vai. tiga ona mata, o lana tala lea.
Splash pads e mafai ai e nai tei ona fegalegaleai ma isi tamaiti e tutusa o latou tausaga ma maua ai le fiafia mo matua e leai se totogi.
Mo Marcel Fortune e 9-tausaga le matua ma lona aiga, o le splash pad e tuʻufaʻatasia le aofaʻi saʻo o vai malulu ma faʻafiafiaga e faʻaumatia ai le taimi aʻo leʻi toe foʻi i le aʻoga ma taʻaloga ia Aokuso.
Ae ui i lea, fai mai Fortune e mafai ona faaleleia le paka i lapisi ma meafaigaluega tausiga.Thefaamau activatore tatala le vai i totonu o le splashguard ua gau ma e le aoga i taimi uma.
“E tatau ona faigofie ina ia aua neʻi o tatou tausiaoomi le faamau.E tatau foi ona sili atu le paolo mo tagata e le fia susu,” o lana tala lea.
I le Memorial Park, o Barrett Melson e 5-tausaga le matua e faʻaaoga lona mafaufau e avea ma ana malosi e sili ona fiafia i ai i totonu o le vai: sharks. O se peleue mama ma lona pulou e pei o le gutu o le malie paʻepaʻe tele na ufiufi i luga o foliga o Myerson aʻo ia oso i totonu o le vai.
Fai mai Myerson ua fiafia o ia i le mafai ona pulea meafaigaluega i luga o le paʻu, e pei o fana vai ma pakete.
Mo lana tama teine ​​o Lindsey Brooks, o le splash pad o se auala faigofie e faʻaalu ai le taimi o loʻo i ai lana maile mo teuga. E pei o le tele o isi tagata matutua ma leoleo, na ia fai mai na te moomoo maimau pe ana leai ni lapisi tele i le paka. Fai mai Brooks ua fuafua e aumai se taga lapisi i le isi taimi e fesoasoani ai e faamama le paka.
O Taylor Park o loʻo faʻaogaina atoatoa, mama, ma e mafai ona maua i tafatafa o le Jefferson Middle School.
O Norma Salgado, o le na siitia talu ai nei i le Aai o Oklahoma, sa i ai i le paka mo le taimi muamua i lenei vaiaso ma lana fanau o Ellen Salgado, 5, ma Owen Salgado, 3. O lana asiasiga muamua lenei, ae ua ia fuafua e asiasi atu foi i isi.
O le to'atele o tagata e fiafia i pepa sausau e i lalo ifo o le 12 po o le 13, ae aua le ta'u atu ia Robin Humiston ma Kathryn Everett.
O le ulugalii sa i ai i le McCracken Park ma fanau a fanau ma isi tagata o le aiga, susu e pei o isi tamaiti. Ua saunia e le paka se nofoaga e sola ese ai mai le vevela ma ua mafai ai foi e Humiston ona faaalu se taimi ma fanau a lana fanau ina ua mavae le maliu lata mai o lana tama teine. (lo latou tina), a o Humiston na feagai ma se COVID-e fesoʻotaʻi ma le latalata i le maliu o ia lava.
Fai mai le afafine o le atalii o Humiston, o Mia Ely, o le fana vai o lana mea e sili ona fiafia i ai i le paka, “aua e mafai ona ou faapaina lo’u tuagane.”
O Kevin Espinoza o le tama ma le tuagane o le tama o le fanau e toatolu e 3 tausaga ma lalo ifo. Na ia fai mai o le splash pad o le nofoaga sili lea e ave ai le aiga i le taumafanafana, lea latou te asiasi fa i le masina.
O lana uii, o Juliet Espinoza, e na o le 9 masina le matua, ma sa ia ofuina se pulou la ma faaaoga se pepe savali e sopoia ai le vai. A o vaavaai atu ona matua i tamaiti, na fai mai Kevin e manaia le i ai o se paka e latalata i le pitonuu na ia ola ai. luga.
“E leai se totogi ma e manaia le vaaiga i le taulaga,” o le tala lea a Kevin Espinosa.E manaia tele.”
O le Schilling Park o se tasi o fa'ato'aga sili ona mama ma mea faigaluega atoatoa, ae atonu e te maua ni mea e te le va'aia i luga o isi pads i totonu o le taulaga.
O Sister Yaritiza Garcia, 9, ma Aaliyah Garcia, 6, e folau i le vai i se tamai ATV. Sa nonofo lata ane teineiti, tietie atu i le paka e malu ai, ma tietie atu i le fale.
E le aoga uma masini i Youngs Park, e ui o le tele o tagata matutua o loʻo faʻaogaina foliga. O le paka lava ia e mama.
I le faaopoopo atu i pads splash, o le paka o loʻo faʻaalia ai se faapaologa paolo.
Na umi se taimi e ki ai le vai, ae e le'i pisi le paka ma e itiiti lapisi.
Fai mai Daniel Keeth, o se tagata tomai faapitoa tau pulega i le Aai o Oklahoma, o meafaigaluega na faaleagaina ai le splashguard, aemaise lava o faamau o le activation, na mafua mai i le faaleagaina. .
"O le taimi lava matou te maua ai se mea faapena ua gau, matou te taumafai loa e aveese se tasi," o le tala lea a Keith.
O le isi tagata solitulafono mo le faaletonu o masini o paluni vai, na ia fai mai ai. E ui lava o se meataalo e sili ona lauiloa, o le faʻaaogaina o se paluni vai i le paʻu paʻu e mafai ona mafua ai se alavai pipii, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli eseese o paipa. Fai mai Keith e tatau ona valaʻau le paka i le tele o palama. e aveese ai le pa'u mai fa'a'au'au.
"E foliga manaia tele, manaia tele, ae e le lelei i luga o le masini," o lana tala lea.
"E leai se tasi e alu i fafo i aso uma poʻo vaiaso uma e solo i lalo mea uma ma faʻamama poʻo soʻo se mea faapena," o le tala lea a Keith.
E ui e masani ona tapunia le taʻavale a le Oklahoma City pe a maeʻa le faaiuga o le Aso o Leipa, ae na fai mai Keith e mafai ona tatala pea vai nai lo le mea na fuafuaina pe a tumau pea le vevela o le tau.