◎ O se ki u'amea eletise oomi i luga o le BMW

A o ou aʻe i luga o le Aventurin Red Metallic BMW iX XDrive50 o loʻo paka i luma o loʻu fale, o se fafine o loʻo aveina se BMW X3 o loʻo i ai nei na taʻavale mai ia te aʻu. toe fai mai, “Leai.Mata'utia.Ou te manao i lena taavale.”
I le avea ai ma aʻu lava X3 pule, e le o se mea e ofo ai o le BMW's all-electric midsize SUV ua maua lenei ituaiga o gauai - ae le na o le polarizing matala gutu i luma o le taavale. , ma e foliga tutusa ma le BMW e sili ona lauiloa X5. O se tasi foi o taavale fou e lua-eletise mai le BMW e ofoina atu le tele o tekinolosi, malosi ma le tele.
I tua i le faaiuga o le 90s, na oso ai le BMW i le taaloga SUV (poʻo le SAV, e pei ona taʻua e BMW, mo le "Taʻavale Taʻaloga Taʻaloga") faʻatasi ai ma le fausiaina o le X5 lauiloa tele. i le US lava.I le kuata muamua o le 2022, o le faʻataʻitaʻiga sili ona faʻatau atu na gaosia e BMW, e tusa ai ma le kamupani.BMW o loʻo liliu na fuainumera faʻatau i se isi manuia mo le lumanaʻi ma le faʻalauiloaina o le 2022 BMW iX XDrive50, se SUV X5-tele ma se powertrain uma-eletise ma sili atu i le 300 maila le mamao.
O le iX o se mamanu fou atoa na fatuina mai le eleele. O le fuʻa lea o le fausaga eletise fou a le BMW ma le mamanu, ma o loʻo faʻatumuina i nisi tekinolosi faʻapitoa e faʻaalia ai i totonu o se sami ua faʻateleina le tumu o eletise taugata. .
E ui o le BMW i le amataga o le taʻaloga eletise, faʻamatuʻu mai le BMW i3 i le 2013, na faʻagata i le tausaga talu ai ona o le le lelei o faʻatauga i le lotolotoi o le naunau o tagata Amerika mo se SUV lapopoa, sili atu ona mafai ona tietie. taavale fou uma-eletise, ae ua toe foi mai i le fanua ma nisi o oloa mataʻina tele, e aofia ai le BMW i4 sedan i ituaiga eseese ma le BMW iX (iX 40 , iX 50 ma vave, le vave tele iX M60) .Na o le vaiaso talu ai. , BMW faʻaalia le i7 sedan, tuʻu le kamupani i luga o le ala e ausia lana sini o le faʻamaumauga mo le 50 pasene o faʻatauga o taʻavale eletise i le lalolagi i le 2030.
E ui o le i3 na muai fuafuaina e avea o se taavale a le aai ma se vaega muamua e na o le 80 maila, o le iX e sili atu nai lo le fa taimi o le laina-i se EPA-fuafuaina 324 maila le mamao. O nei mea uma faafetai i le 111.5kWh (atoa) pusa maa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le palasitika faʻamalosia o le carbon fiber-reinforced plastic (CFRP), alumini ma uʻamea maualuga-malosi avanoa avanoa e lagolago ai le taʻavale. O le maa e iai le malosi faʻaaogaina o le 105.2kWh, o lona uiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se malaga e tasi mai Los Angeles i San Francisco (fa'alagolago i feoaiga, vevela ma le malosi o lau ta'avale), e na'o le tasi lava le mea e te mana'omia e tu'u ai.
E pei o le BMW i3 i luma atu, o le iX o loʻo i ai se mamanu tulaga ese i totonu ma fafo. I tua atu o lena isu tele o loʻo nofo ai se ton o tekinolosi e avea ai le iX ma miti faʻataʻavale. laupapa fafie faigofie ma matagofie i le mea e nofo ai le pule o le iDrive,oomi faitotoa'au ma se fa'aalo tele e filifili ai ma se paolo electrochromic e suia ai mai le opaque i Transparentoomi faamau.E matagofie le uili o le hexagonal ma e aofia ai se seti faʻafaigofieina o faʻamau ma uili e pulea mea uma mai le faʻalogo leo e oʻo atu i le faʻaogaina o fesoasoani fesoasoani.
I luga o le auala, o le BMW iX e filemu, vave, ma, e ui lava i le tiga o le BMW purists e uiga i mea uma mai le styling i le SUV fomu, o le iX e manaia tele e ave. E mamafa le maa, ma afai e te filifili e ave lenei. 5,700-pauna taʻavale i luga o auala feʻaveaʻi, e mafai ona mautinoa e te lagona lena mamafa, ae malosi lua-fiafia motors synchronous i luma ma tua o le taavale e agile ma paleni. BMW fai mai o le iX faia 523 horsepower ma 564 pauna-futu o torque. tu'u fa'atasi, ma talu ai e fa'a-eletise uma, o le torque e vave, tu'i, ma lamolemole.
E tusa lava pe malosi le ta'avale, e tumau pea le laina eletise o le iX, e oo lava i le mea e ofo ai. Na ou alu i se aso vave mai Los Angeles i Encinitas latalata i San Diego i lalo ifo o le 100 maila i auala taitasi (70 maila pe a sa'o) ma na toetoe a uma ona fa'atumu i totonu. 310 maila. Ina ua ou taunuu i loʻu taunuuga i Encinitas, sa ou totoe 243 maila. Ina ua ou taunuu i le fale ma pasia le auala, sa ou totoe 177 maila.
Afai e te faia le numera, o le ae matauina o laʻu laina na o le pau i lalo e tusa ma le 67 maila i le tasi auala, o se faʻaputuga faʻapolopolo o 6 maila. E mafua ona ou te faʻaaogaina le faʻaogaina lelei ma sili ona lelei le faʻaogaina o le folauga i le taimi atoa, faʻapea foʻi ma le faigofie-i- fa'aaoga le ta'avale ta'avale tasi-pedal mode (B mode), lea e toe fa'afouina ai le mana i totonu o le maa. E mafai ona e lagona le eseesega i le va o le masani masani ma le tasi-pedal mode, lea e fa'aleleia ai le toe fa'afouina pe a e si'i lou vae mai le pedal kesi. fa'amasani, ae maise pe a tele feoaiga i Los Angeles.
Advanced Aveta'avale Fesoasoani Faiga (ADAS) ua tu'ufa'atasia ma le faiga fa'atauta'iga ma amana'ia le faiga ta'avale e te filifilia ma le fa'afefeteina o lau ta'avale. Ua fausia e le BMW se faiga fa'aleleia e fa'aleleia ai le lelei o le iX e ala i le fa'aaogaina o le malosi o le malosi o le taofi. toe faʻaleleia i le taimi o le televave ma le faʻamalosi malosi ma faʻafetaui i tulaga o le auala e faʻavae i luga o tulaga o auala e iloa e faʻamatalaga mai le faiga faʻatautaia ma faʻalauteleina lona maila. o le tele o popolega o le aveina o se taavale eletise.
O le ADAS system, ua taʻua o le Active Driving Assistant Pro ($ 1,700 faaopoopo), o se tasi lea o mea sili ua ou oʻo i ai. Ua suia e le BMW le faiga e fetaui ma le tulaga avetaavale o loʻo e faʻaaogaina ai. I Los Angeles, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona oʻo mai i se taofi atoa mai luga o le 70 mph pe a uma ona aʻe i luga o se tamaʻi mauga i luga o le auala tele. Pe a tupu, e faia ai le tele o fenders, ma, i le taimi o loʻu taimi ma le SUV, sa ou feagai ma le tele.
Ae ui i lea, o le ADAS system i le BMW iX e faʻatautaia lelei nei tulaga taʻitasi - ma e aunoa ma le popole. E mafua ona o le iX ua faʻapipiʻiina i mea pueata e lima, lima radar system, 12 ultrasonic sensors ma fesoʻotaʻiga taʻavale-i-taavale e fesoasoani i le puleaina o faiga ADAS i le taimi moni.E tuʻufaʻatasia foʻi faʻamaumauga mai le faiga faʻatautaia ma le 5G tekonolosi (se tasi o taavale muamua e maua ai).
O lona uiga e mafai e le iX ona "vaai" le faʻagesegese ma fetuutuunai lona saoasaoa ae e te leʻi oʻo i ai, ina ia e tu faʻafuaseʻi, e le malolo malosi pe faʻalogo i ituaiga uma o faʻasalalauga e pei o isi taʻavale. mea pu'eata e mata'ituina ai femalagaiga ma fa'agaoioi le toe fa'afouina o taofi i se auala fa'apitoa ma le malu i nisi tulaga fa'ata'avale ina ia e maua atili le avanoa i ta'avale umi.
E ese mai i lena, o le leo pulea faiga i le BMW iX o se tasi o le sili i le pisinisi. Ina ua mamanuina e le kamupani le iX, na aveesea le tele o faamau ma tuufaatasia le tele o galuega masani mo le avetaavale ma le pasese i le lona valu-tupulaga iDrive .E mafai ona e filifili e pulea le faiga e faʻaaoga ai uili tioata i totonu o le faʻamafanafanaga tutotonu (lea e tu i fafo ma faʻataʻitaʻi le faʻatonutonuina o nofoa i luga o faitotoʻa) pe faʻaaoga le fesoasoani leo o le taavale.
I le fatu o le iDrive 8 faiga o se tele, curved faʻaaliga e amata i tua o le uili tulaga ese hexagonal ma faalautele atu i le ogatotonu o le taavale. BMW ua tuufaatasia le 12.3-inisi meafaigaluega fuifui ma 14.9-inisi totonugalemu infotainment screen i se tasi. iunite e slope agai i le avetaavale mo le faitau faigofie i ituaiga uma light.The faiga faʻaaogaina gagana faʻanatura e fesoasoani ia te oe e maua foliga e te manaʻo ma manaʻomia e aunoa ma le fumbling i menus.
E ui lava e te manaʻomia le faʻaogaina o se upu ("Hey BMW" i lenei tulaga) e fafagu ai le faiga, e mafai lava ona e fesili mo faʻamatalaga i se faleaiga patino, tuʻuina atu se tuatusi, pe suʻe se lisi o loʻo lata ane, ona e e te le tau faʻaogaina soʻo se auala faʻapitoa e fai atu ai. E mafai ona e taofi, taofi ma amata masani, pe faʻafefiloi le faʻatonuga o le tuatusi, ma o le a maua pea e le faiga le nofoaga saʻo mo oe. o se mea moni augmented manaia tele e taʻu atu ia te oe le mea e ki ai i luga o le mata o le ogatotonu, aʻo tuʻuina atu ia te oe faʻatonuga i luga o le vase. I le aotelega, e matua faigofie lava ona faʻaoga ma lelei tele.
E tasi le tuusaunoaga: I le taimi na ou faaaogaina ai le BMW iX, na tuia ai e se fao le manava o le pa'u tauagavale pito i tua. valaau.Pe a matauina e le iX's system se pa'ū o le mamafa o le ea, e vave lava ona tuʻuina atu se mataala paʻu paʻu. O le mea e ofo ai, o le mataala na matua faʻaitiitia ai le gafatia o le faʻaogaina o le leo. sa le maua le fesoasoani leo ona o faafitauli o pa'u. Sa ou tu i se paka lata ane e fai se telefoni ma setete i le fale. Na fa'apipi'i e le kamupani pulega o va'a pa'u, ma sa ou toe sau ma a'u pa'u pa'u. Ina ua uma ona lipea pa'u, ua toe foi mai le fesoasoani leo.
I le faaopoopo atu i le aveina o le iX mo le tusa ma le 300 maila i loʻu vaiaso o le faʻaaogaina, sa ou maua foi le avanoa e molia ai i luga o le DC faʻasalalau faʻasalalau lautele. E pei o le vasega, o le faʻasalalauga faʻasalalau lautele e matua leaga lava, ae, talu ai ou te nofo i Saute. Kalefonia, e mautinoa lava e sili atu nai lo le isi vaega o le atunuu. Na ou filifili mo se EVgo DC i le lotoifale vave charger, lea e maua uma avanoa ma se fale kofe, e vaai pe mafai ona ou maua se totogi vave ae leʻi toe taia le auala.BMW ofo lua tausaga o le totogi fua mo le iX ma le i4 i luga ole Electrify America chargers, ae leai se mea lata ane.
Fai mai BMW o le maa i le iX e mafai ona molia mai le 10% i le 80% i le 30 minute, ma o le taimi lava na ou maua ai le polokalama EVgo, na ou molia pe a ma le 30 minute i luga o le 150kWh charger ma toe maua mai le 79 maila mai le 57-maila. totogi Pasene i le 82 pasene (mai le 193 maila le mamao i le 272 maila le mamao), lea e sili atu nai lo le lava.
O laʻu faitioga sili e uiga i le faʻatonuina o le poto masani (e ese mai le faʻaogaina o le EVgo system) o le mea lea na tuʻu ai e le BMW le taulaga faʻapipiʻi. i le pito i tua o le pasese, o lona uiga afai e te faʻaogaina se nofoaga faʻasalalau lautele, e tatau ona e toe foʻi i le avanoa ma tuʻu le uta i le itu saʻo o le taʻavale. E ui o le tele o tagata e ona ta'avale latou te le totogia i luga o le tele o taimi (e pei ona masani ona totogi e tagata EV i le fale), toe fo'i i se paka ta'avale tumutumu ma tatalo ina ia aoga tele le uta o lau filifiliga mo le tele. fesili avetaavale.
O le BMW iX xDrive50 na ou faʻaaluina le vaiaso na ou faʻatau ai e $ 104,820. Faatasi ai ma le tau amata o le $ 83,200, o le BMW iX o loʻo i luga o le pito i luga ole vaega o le SUV taugata, ae tuʻu na o le EV vaega.BMW o loʻo i ai pea faʻamalosi, o lea e agavaa ai mo le $7,500 feterale aitalafu aitalafu pe afai e te ausia tulaga.
E ui o le tau e mamao mai le taugofie, e le o lona uiga. Ae mulimuli ane, o se faʻataʻitaʻiga fuʻa lea - o se nofoaga e mafai ai e le BMW ona faʻataʻitaʻiina ona foliga maualuga ma tagata faʻatau, ma fuafua e taʻavale le tekinolosi i isi faʻataʻitaʻiga i lana laina. Ua uma ona ofoina atu e le kamupani le tele o foliga o le iX i luga oa latou taʻavale faʻasalalau, pei o le BMW i7 ma le i4.
A maeʻa le vaiaso ma le iX, e manino lava oi latou e fiafia i le X5 o le a fiafia i le BMW fou uma-eletise manu. e mautinoa lava o se taʻitaʻi i luma o isi.