◎ Yueqing Dahe Electric Co.,Ltd Fa'asilasilaga Aso Malolo mo Leipa

E tusa ai ma le faʻatulagaina o aso malolo faʻale-malo ma le tulaga moni o le kamupani, o le aso malolo aso faigaluega o le 2022 tausaga e faʻapea:

· Me 1st - Me 3rd (Aso Sa-Aso Lua)E tolu aso atoa!!!

aso faigaluega

Malamalama i aso faigaluega:

Aso Leipa o se aso malolo o le taumafanafana e fesoʻotaʻi ma papakiu tuafale, pati vaitaele, solo, ma isi faʻafiafiaga mafanafana-tau. Ioe, e faʻailogaina foi le faaiuga o le vaitau ma le amataga o gaioiga mataʻutia o le tautoulu e pei o le siʻusiʻu, asiasi i paʻu maukeni ma le totoina o le tautoulu togalaau.Ae o le Aso Leipa e sili atu nai lo le faʻafeiloaʻi o le taumafanafana, e tusa lava pe - faʻamaoni, i le taimi nei - o le toʻatele oi tatou e le manatua pe na faʻafefea ma le taimi na amata ai le aso malolo, poʻo le a foi le mea na tupu. ma le galuega, pe a na o le igoa.Ae e foliga mai o le Aso Leipa o loʻo i ai se talafaasolopito umi, mataʻina, ma e oʻo lava i le sauā, e amata mai i le faaiuga o le 19 seneturi.

Mai le leaga o tulaga faigaluega na mafua ai le gaioiga o tagata faigaluega i le tele o osofaiga na taʻitaʻia ai e le Konekeresi le Aso Gafua muamua ia Setema o se aso malolo faaletulafono, o mea na tutupu i le Aso o Leipa na fesoasoani i se tasi o taimi sili ona vevesi i le talafaasolopito o Amerika. le tele o mea moni e uiga i na aso faigata ma suʻesuʻeina isi mataupu mama, e aofia ai pe leaga tele le ofuina o le paʻepaʻe pe a uma aso malolo. auala sili e fa'amanatu ai i aso faigaluega.
Aso Leipa, lea e faʻamanatuina ai tagata faigaluega Amerika ma a latou mea na ausia, na fanau mai i le taua e faʻasaʻo tulaga le lelei o galuega. O le Industrial Revolution na faʻafeiloaʻi i le vaitau o le gaosiga, ma aumaia ai le 12- i le 16-itula aso faigaluega, 7 aso i le vaiaso, e masani lava i totonu o siosiomaga le saogalemu ma le mama.

Aso-Aso-Talafa'asolopito
E oo atu i le taufaaiuiuga o le 1800, ua faatuina e le aufaigaluega ni unyon mai lea talafatai i lea gataifale e fesoasoani e tau mo tulaga lelei o galuega. I le aso 5 o Setema, 1882, e tusa ma le 10,000 sui o le Iuni a Niu Ioka, ua lafoaia totogi o le aso, sa savavali mai le City Hall i le Union Square. muamua savali lagolago-tagata faigaluega i le talafaasolopito o Amerika.O le mea e ofo ai, e le o Niu Ioka le setete muamua na pasia tulafono e aloaia ai le Aso faigaluega.O lena mamalu e patino i le setete o Oregon, lea na faia ai se aso malolo faataamilo ia Fepuari 21, 1887. E oo atu i le faaiuga o le tausaga, na mulimulitaia le Setete o Niu Ioka, e pei foi o Colorado, Massachusetts ma New Jersey. E oo atu i le 1894, ua faatuina e isi setete e 23 aso malolo o Leipa.

Ae ui i lea, e leʻi oʻo i le Me 1894 o le osofaʻiga a le Pullman Palace Automobile Company ma le faʻalavelave mataʻutia na sosoo ai, na fuafua ai Peresitene Grover Cleveland e avea le Aso Leipa ma aso malolo a le atunuʻu. pa, na ia sainia se pili e faia ai le vaiaso muamua o Setema Aso o Leipa. A o sainia e Peresitene Cleveland se tulafono e avea ai le Aso Leipa ma aso malolo aloaia a le atunuu, e le o ia o le tagata muamua na tuuina atu le pili. O lenei eseesega e patino i se tasi o tagata e toalua. O Peter McGuire, o le na faavaeina le American Federation of Labor, e masani ona taʻutaʻua i le fautuaina o tagata faigaluega Amerika e fai tafaoga i le 1882. Peitaʻi, o nisi o tusitala talafaasolopito e talitonu o le eponymous Matthew Maguire na i ai le manatu tutusa i le amataga o lena tausaga, a o avea o ia ma failautusi. o le Iuni Tutotonu.
Fai mai Marie Claire, o le tulafono o le le ofuina o paʻepaʻe pe a uma le Aso Leipa atonu na amata i le faaiuga o le 1800s, pe a malolo tagata mauoa Amerika i fafo atu o le taulaga i masina o le taumafanafana. e leai ni papalagi pe a uma le aso faigaluega.Po o le a lava le mafuaaga o lenei tulafono tuai, o le tala fiafia e leai se tasi e lagona le tatau ona mulimuli i nei aso.
E ui o le Aso Leipa e masani lava o le Aso Gafua muamua ia Setema i le Iunaite Setete ma Kanata, o Me 1 e faamanatuina i le sili atu i le 90 isi atunuu. Ua taʻua o le International Labor Day ma le Labor Day, o lenei aso malolo o Me 1 e fetaui ma le aso o Me, o se aso malolo anamua.